https://www.youtube.com/watch?v=2HhYwXZmiIQ

Living Light Launch

24-06-2020

Living Light lampen overhandigd aan eerste kopers

Droom

Een sfeerlamp ontwikkelen die brandt op plantenenergie was de droom van team Nova Innova. Onder leiding van designer Ermi van Oers en samen met de technologie van Plant-e uit Wageningen is het hen drie jaar later gelukt om deze droom te realiseren. 25 Juni zijn de eerste tien Living Light lampen overhandigd aan de early adopters. Aan hen de schone taak om de komende maanden een band op te bouwen met deze bijzondere plant, die zijn licht doet branden wanneer hij liefdevol wordt aangeraakt.

Ontsteking

De dag voor de uitreiking zijn de tien Living Light lampen ontstoken tijdens de virtuele launch en bracht een magische licht symphonie als resultaat. “Het was een enorm avontuur om de technologie van plantenenergie door te ontwikkelen en zeker niet altijd makkelijk, maar samen met Plant-e hebben we het toch voor elkaar gekregen.

Making of

Daarbij was geduld nodig, want de natuur is moeilijk te controleren”, vertelt Ermi van Oers. “We wilden dat het verhaal, het ontwerp en de techniek elkaar zouden versterken en dus kozen we voor handgeblazen glas, een bamboe gefreesde LED-houder en een 3D-geprinte celcapsule. Zo is elke Living Light lamp een uniek en duurzaam object.”

De komende tijd worden de Living Light lampen geobserveerd en wordt gekeken naar doorontwikkeling om deze bijzondere levende lichten voor een groter publiek toegankelijk te maken. Via de website www.livinglight.info kunnen geïnteresseerden voor de volgende editie vast een pre-order plaatsen.

Samenwerken

Living Light is volgens Ermi van Oers het levende bewijs dat we met de natuur kunnen samenwerken om in onze hedendaagse behoeftes te voorzien. “En hoe de natuur voor jou kan zorgen als jij andersom ook goed voor de natuur zorgt.” Met de Living Light wil Nova Innova de kracht en waarde van de natuur zichtbaar maken en de symbiose terugbrengen tussen mens en natuur: een wederzijdse afhankelijkheid. Team Nova Innova streeft samen met Plant-e naar een toekomst waar planten deel uitmaken van de matrix van duurzame energie, waar steden worden verlicht door de energie die vrijkomt uit stadsparken en waar het Amazonegebied kan functioneren als een ‘powerplant’.